close
Trump nagykövetjelöltje az eurozóna összeomlását vízionálja
Egyéb

Trump nagykövetjelöltje az eurozóna összeomlását vízionálja

Az euró hanyatlik és az euróövezet másfél éven belül összeomolhat – véli Ted Malloch, aki jól tájékozott források szerint az Egyesült Államok európai uniós nagykövete lesz.

A BBC-nek adott interjújában Ted Malloch csütörtökön kijelentette, hogy jelen pillanatban az európai fizetőeszköz értékének esésére fogadna.

A közgazdász professzor januárban már járt Donald Trump amerikai elnök stábjánál az uniós nagyköveti poszt betöltése kapcsán.

Ted Malloch, aki a Henley Business School, egy dél-angliai gazdasági főiskola tanára kifejtette, hogy Nagy-Britanniával 90 napon belül tető alá lehet hozni egy kétoldalú kereskedelmi megállapodást, ha a szigetország kilép az Európai Unióból. Szerinte a világ legnagyobb céges akvizícióit is le lehet vezényelni ennyi idő alatt.

Amíg a királyság része az EU-nak, addig is el lehet kezdeni a tárgyalásokat, és az Egyesült Államok érdeke, hogy Nagy-Britannia teljes egészében kiváljon az unióból – véli Ted Malloch.

Theresa May brit miniszterelnök pénteken találkozik Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban.

Az Európai Unióról is szkeptikusan nyilatkozott a nagykövetjelölt. Véleménye szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (TTIP) folyó tárgyalásoknak vége, nem lesz belőle semmi, a politikai realitások megváltozása azt eredményezi, hogy inkább kétoldalú megállapodásokat kötnek a különböző országokkal.