close
Trittin: az USA nélkül is működik a kyotoi egyezmény
Áram - Egyéb

Trittin: az USA nélkül is működik a kyotoi egyezmény

Jürgen Trittin német szövetségi környezetvédelmi miniszter felkérte Washingtont, hogy ne akadályozza a további nemzetközi környezetvédelmi tárgyalásokat. A cél az, hogy a kyotói környezetvédelmi egyezményeket 2002-ben érvénybe léptetnék, még ha az USA ki is szállt – jelentette a Handelsblatt.
Az USA környezetvédelmi egyezségből való kiszállása után Jürgen Trittin környezetvédelmi miniszter felkérte Washingtont, hogy a további nemzetközi tárgyalásokat ne akadályozza. Hangsúlyozta, hogy további cél lenne a Kyoto-Protokollt 2002 januárjában hatályba léptetni.

Az 1997-es Kyoto-egyezmény maradjon “a világméretű környezetvédelem alapja”, mondta Trittin. Európa maradjon kapcsolatban az USA-val annak, a megállapodástól való elfordulása ellenére.

A Kyoto-Protokollt az USA nélkül is ratifikálni kell, mondta Worldwatch Institut az Egyesült Államok egyik vezető politikai tanácsadó intézet vezetője. A világ nem tudna egy új környezetvédelmi-egyezmény tervezetére várni. Az amerikai kormánynak az a döntése, hogy az egyezségből kiszáll, a nemzetközi környezetpolitikában az egyik legnehezebb válságot idézte fel.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.