close
Továbbra is az utcát fűtjük
Egyéb - Hír - Világ - Hír

Továbbra is az utcát fűtjük

Idén is milliók fogják az utcákat fűteni a szeptember közepétől elindult fűtési szezonban – derül ki a Kanuf Insulation és a Szeretlek Magyarország portál felméréséből, mivel a válaszolók mindössze egynegyede (26,7%-a) él energiahatékonysági szempontból korszerű ingatlanban. 

Az „Energiahatékonysági KiMitTud?” néven indított nem reprezentatív felmérésben résztvevők 86%-a tisztában volt azzal, hogy hőszigeteléssel az őszi, téli fűtési költség akár felét is megspórolhatjuk, 44% mégsem tervez semmilyen energetikai fejlesztést, mert nincs rá anyagi forrása. A felmérés szerint a magyarok 69%-a tudja, mit jelent az energiahatékonyság fogalma, 20% viszont egyszerűen csak a vízzel és energiával történő spórolással azonosítja azt.

Magyarországon a lakossági épületek nagy része energiahatékonysági szempontból elavult, a háztartások rezsijük 75%-át költik a lakások fűtésére, ami az októberben kezdődő fűtési szezonnal ismét égető kérdéssé válik a családok számára.

Annak érdekében, hogy pontos képet kapjanak arról, mennyire ismeri a lakosság az energiahatékonyság fogalmát és mi áll a családok energiahatékonysági fejlesztéseink hiánya mögött, a Knauf Insulation és a Szeretlek Magyarország 500 fő részvételével online felmérést végzett energiahatékonysági ismereteinkről és a tervezett beruházásainkról.