close
Tovább nyomul Mianmarban az ENI
Egyéb - Olaj

Tovább nyomul Mianmarban az ENI

Az Eni termelés-megosztási szerződéseket írt alá Mianmarban két nyílt vízi blokk feltérképezésére. Az MD-2 és MD-4 blokkokat érintő megállapodásokat Nay Pyi Taw, Mianmar energiaminiszterének jelenlétében írták alá.

Az MD-2 Blokk a Bengáli-öböl déli részén található a Rakhine medencében, a parttól körülbelül 135 km-re, a Yadana mezőtől nyugatra, amely a legnagyobb nyíltvízi felfedezés Mianmarban. A blokk 10,330 km²-en terül el, 500-tól egészen 2400-méteres mélységben. Az MD-4 Blokk a Dél-Andaman medencében, a parttól 230 km-re, a Yetagun gázmezőtől nyugatra terül el 5900 km²-en, 1500-2200 méteres mélységen.

A szerződések nyomán egy kétéves tanulmányozási, majd egy három részre osztott hatéves feltárási időszak kezdődhet a régiókban. A közös vegyesvállalat 80%-os üzemeltetője az Eni, a többi 20%-on pedig a Myanmar B.V és a Petrovietnam Exploration Production Corporation Limited osztozik.

„A most megkötött szerződések olyan új és jelentős lehetőségekkel növelik feltárási portfóliónkat, melyek nagyban hozzájárulnak az Eni jelenlétének megerősítéséhez e gazdaságilag gyorsan fejlődő jelentős potenciállal bíró országban. A megállapodásoknak köszönhetően a legnagyobb mianmari feltárásokért felelős üzemeltetővé válunk, amely a kínai, vietnami és indonéz jelenlét után délkelet-ázsiai organikus növekedési stratégiánk egy újabb lépését jelenti” – mondta Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója.

Az Eni 2014 júliusában jelent meg Mianmarban, két szárazföldi blokk, a RSF-5 és a PSC-K termelés-megosztási szerződés aláírásával.