close
Tovább bővíti szélerőmű kapacitását az USA-ban az E.ON
Egyéb - Megújuló

Tovább bővíti szélerőmű kapacitását az USA-ban az E.ON

Elkezdődött a Twin Forks szélerőműtelep építése Illinois államban. A tervezett 278 szélturbina együttesen teljestménye 578 megawatt lesz. A farm 2017 végétől 180 ezer háztartást lesz képes tiszta energiával ellátni.

Az E.ON szélerőműve nemcsak tiszta energiát biztosít a térségnek,d e munkahelyeket is teremt, emlékeztetett az építkezés megkezdése apropóján az E.ON North America elnöke. Patrik Woodson hozzátette, a földtulajdnosoknak és farmereknek többletbevételi forrást jelent majd a telep, és hozzájárul a térség intézményeinek, iskoláinak fejlesztéséhez is. A beruházás első lépéseként az E.ON rendbehozta a turbinák és egyéb eszközök szállításához szükséges utakat, amelyek az építkezést követően a térséget szolgálják majd.

Az E.On North America jelenleg mintegy 3,1 gigawattnyi szél- és naperőművi kapacitást üzemeltet az Egyesült Államokban. Az E.ON ma a világ egyik legjelentősebb zöldenergia fejlesztő cége, amely az elmúlt évebne 12 milliárd dollárnyi összeget fordított megújuló források fejlesztésére.