close
Többet költ hálózatfejlesztésre a DÉMÁSZ
Egyéb

Többet költ hálózatfejlesztésre a DÉMÁSZ

A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a dél-magyarországi régió 3 megyéjében. Békéscsabán több mint 260 millió forint értékű beruházás történik az év folyamán.

A békéscsabai beruházások egyszerre szolgálják a helyi vállalkozások fejlődését és az energiaellátás minőségi fejlesztését. A DÉMÁSZ ezek közül alig két hónapon belül teljesítette azt a vállalását, amiről még márciusban állapodtak meg a békéscsabai önkormányzat vezetőivel. A lakosság biztonságérzetét szolgálva a napokban elkészült a Kazinczy lakótelep közvilágítási kábelhálózatának felújítása és már a műszaki átadás is megtörtént.

A felújítás csaknem 1000 méter hálózatot érintett, a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ szakemberei a helyszíni felmérések és az önkormányzattal történt egyeztetés után 10 kandelábert és 5 lámpatestet cseréltek ki. A 8,5 millió forint értékű korszerűsítés Békéscsaba, ezen belül különösen a Kazinczy lakótelepen élők közbiztonságát erősíti.

A fejlesztések tovább folytatódnak Békéscsabán, a villamoshálózat bővítése és új transzformátor állomások építése a békéscsabai kis-és középvállalkozások növekvő energiaigényét szolgálja ki a jövőben. Emellett a nemzeti közműtársaság partneri együttműködést vállalt Békéscsaba önkormányzatával az Okos Város Projekt és az E-mobilitás Program elemeinek megvalósításában. A DÉMÁSZ még ebben az évben saját forrásból elektromos töltőállomást is telepít Békéscsaba belvárosába.