close
Távhőszolgáltatók honlapjait ellenőrizte az energiahivatal
Egyéb

Távhőszolgáltatók honlapjait ellenőrizte az energiahivatal

A távhőszolgáltatók honlapjainak kötelező tartalmait ellenőrizte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A MEKH 2015 őszén valamennyi távhőszolgáltató figyelmét felhívta, hogy aktualizálják a honlapjukon kötelezően szerepeltetendő adatokat, információkat. Az ezt követő, 103 szolgáltatónál végzett ellenőrzés eredményeként összesen 9,4 millió Ft bírsággal sújtotta a Hivatal a jogsértő szolgáltatókat – áll a hivatal közleményében. 

A fogyasztók tájékoztatása érdekében a jogszabályok a távhőszolgáltatók számára honlap üzemeltetését írják elő, és azon meghatározott dokumentumok, információk és adattáblák kötelező közzétételét. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elmaradást tapasztalt az adatok kötelező publikálásában, ezért felhívta a szolgáltatók figyelmét, hogy tegyenek eleget a jogszabályi kötelezettségüknek.

A MEKH ezt követően hatósági eljárás keretében vizsgálta, hogy a távhőszolgáltatók honlapjai megfelelnek-e az előírásoknak. Az eljárás során a Hivatal szakemberei 62 esetben találtak hiányosságokat, ezért összesen 9,4 millió Ft bírság kiszabása mellett a Hivatal határozatban kötelezte a társaságokat az előírt adatok közzétételére.

A bírságoló határozatok megtalálhatóak a Hivatal honlapján.