close
Szupergyors elektromosautó-töltőhálózatot fejlesztene a Porsche
E-mobilitás - Egyéb

Szupergyors elektromosautó-töltőhálózatot fejlesztene a Porsche

Ahogyan a vasút igazi sikeréhez standard nyomtávra volt szükség, az elektromos autógyártóknak szükségük van egy szabványos töltőrendszerre. Ezért cseppet sem meglepő, hogy a Porsche a Taslával, a Mercedes-Benz-el és más autógyártókkal és beszállítókkal közösen egy különleges szupergyors töltőrendszer fejlesztésén dolgozna a Top Gear és az Electrek értesülései szerint.

A Porsche vezérigazgatója a Top Gearnek elmobdta, kapcsoaltban állnak a világ számos gyártójával és beszálítójával, hogy megéptsenek egy szupergyors töltőrendszert, és hálóaztot. MIndenkinek ugyanarra van szüksége – tette hozzá Oiver Blume. Ez uygan egyszeráen hangzik, ismerte el a német autógyér elsőszámú vezetője, de megvalósítani rendkívül kemény munka, megjegyezve, hogy a technikai koncepciójuk világosan kirajzolódott, és az akár a Tesla autóival máűködhet, egy átalakító segítségével. A Porsche 800 voltos szupertöltője kétszer olyan gyors, mint a tesla 450 voltos berendezése, ugyanakkor Elon Musk cége lehetővé teszi más gyártóknak, hogy használják a hálóaztát, amely ma a világon a legnagyobb. Nyilvánvaló – írja a digital trends nevű portál a Porsche kezdeméynezésével kapcsoaltban, hogy a következő években számos fejlesztést láthatunk majd a töltőinfrastruktúra erősítése érdekében. A hagyományos autók tankjának feltöltése mindössze néhány percbe telik, ugyanezt szeretnék elérni az elektromos autók gyártói is. A Porsche 800 voltos megoldásával a Mission E akkupackja 80 százalékra már 15 perc alatt feltölthető. 

Ha a Porsche a fejlesztést családon belül akarta volna tartani, csak a Volkswagen csoporton vbelül keresett volna együttműködési lehetőséget, ez azonban meglehetősen rövidlátó gondolkodásra vallana. A cég megtehené, hogy kizárólag a Mission E-re, az Audi e-tron quatrora, és a csoport által a következő öt-tíz évben bemutatandó elektromos járművekre fókuszál, ez azonban egyes elemzők szerint olyan volna, mintha a hagyományos járműáveknek előírnák, melyik társaságok benzinkútjainál tankolhatnak.