close
Szigorú szabályok
Atom - Egyéb

Szigorú szabályok

A Paks II. projekttársaságnál a minősített adatok kezelésére és védelmére szigorú biztonsági előírások vonatkoznak – hangsúlyozta az MVM Paks II. Zrt. vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Blikk azt írta szombati számában, hogy ismeretlenek ellopták egy autóból a Paksi Atomerőmű bővítésének titkos dokumentumait. A lap úgy tudja, hogy a cég egyik vezetőjének gépkocsiját törték fel a budapesti Belgrád rakparton. A férfi az autóban néhány percre őrizetlenül hagyta laptopját és néhány adathordozót, amelyeken az új beruházással kapcsolatos tervek voltak.
A rendőrség szombaton azt közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított lopás gyanúja miatt.
Az MVM Paks II. Zrt. az MTI-nek kifejtette: a társaság informatikai eszközei speciális hardveres és szoftveres adatvédelmi rendszerekkel vannak ellátva, a rajtuk tárolt adatokat a legkorszerűbb védelmi rendszer óvja az illetéktelenektől.
“Az ügyben a BRFK folytat nyomozást. A nyomozás érdekei miatt a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni” – közölte a zrt.
Az LMP és az Együtt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága foglalkozzon az üggyel, és a kormány számoljon be a történtekről.