close
Szélenergia start-up-ba szált be az E.ON
Megújuló

Szélenergia start-up-ba szált be az E.ON

Részesedést szerzett a német E.On a brit Kite Power Solutions (KPS) start-up vállalatban, ezzel áttörést jelentő technológiát támogat a szélenergia hasznosítása területén – közölte a cég. AZ E.ON a globális szélenergiapiac egyik meghatározó társasága, jelenleg 1300 megawattnyi szélerő hasznosításó kapacitást épít a világban. Ezzel együtt jelentős tőkét fektett már eddig is start-up vállalkozásokba, az energiatárolás, az ügyfélfókuszó energiamenedzsment és a megújul források területén. 

Európa első számú energetikai vállalata a Schlumberger és a Shell Technology Ventures vállalattal közösen hajtotta végre a befektetést.

A közlemény szerint a KPS 6 millió euró tőkéhez jutott, így folytathatja a úttörő műszaki és kereskedelmi technológiájának fejlesztését. A tervek szerint jövőre egy 500 kilowattos energiarendszer épül, a következő négy évben pedig több új rendszert mutatnak be, végül egy 3 megawattos szárazföldi és egy hasonló kapacitású, parti vizekre telepített rendszert építenek ki.

Az E.On ismerteti: a brit cég technológiája rotorlapátok helyett kisméretű, a sárkányokhoz hasonló vitorlával fogja be a szelet akár 450 méteres magasságban, de 40 méternél mélyebb tengerparti vizekre is telepíthető. A rendszer gyártása, telepítése és karbantartása egyszerűbb, mint a hagyományos szélturbináké, költsége pedig olyan alacsony lehet, hogy nincs szükség kormányzati támogatásra.

Az E.On mostanáig tucatnál is több újonnan induló vállalkozásban szerzett részesedést az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában.

Az energiaipari óriás az elmúlt években külön cégekbe szervezte ki klasszikus energetikai tevékenységeit (fosszilis energiahordozók kitermelése és kereskedelme, erőművek üzemeltetése, földgáztárolás), 2022-ig pedig bezárja németországi atomerőműveit. Ezzel egyidejűleg figyelmét a megújuló energiák felé fordítja.

A cég igazgatótanácsának elnöke az irányváltást korábban azzal magyarázta, hogy a megújuló forrásoknak és a digitalizációnak köszönhetően különvált az energetikai ipar és az “ügyfélközpontú” energetika. Előbbi a stabilitást, az ellátás biztonságát garantálja, utóbbi jellemzője pedig a fenntarthatóság, a hatékonyság és a megújuló, tiszta források használata.