close
Szekszárdon és Szolnokon is olcsóbb lett a távfűtés
Blog - Egyéb - Távhő

Szekszárdon és Szolnokon is olcsóbb lett a távfűtés

A kormány 2012. december 12-i döntése alapján a villamos energia, a földgáz és a távhő ára egységesen tíz százalékkal csökkent 2003. január 1-jével a lakosság számára. A vidéki városokban is csökkent a távhő ára.

A kormány döntésének megfelelően Szolnok 8790 távfűtéses lakásában tíz százalékkal csökkent a távhőszolgáltatás díja. A tavalyi számlázási adatokat alapul véve a díj mérséklése évi szinten összesen 128 millió forintos költségcsökkenést jelent. Átlagosan 15 ezer forintot takarít meg egy család évente a fűtés és melegvíz-szolgáltatás árából. A díjcsökkenés először a januári szolgáltatásról kiállított számlákon jelentkezik a fogyasztóknál. Horváth István, az Alfa-Nova Kft. ügyvezetője elmondta: reményeik szerint az alacsonyabb szolgáltatási díj következményeként csökken majd jelenleg 360 millió forintnyi kintlévőségük, amely azért emelkedett folyamatosan, mert az emberek egy része nem tudta megfizetni a magas energiaszolgáltatási árakat.

Szekszárdon 5600 távfűtéses lakásban csökkent tíz százalékkal a kormány döntése nyomán január 1-jével a távhő díja – közölte a város polgármestere és a távfűtőüzem vezetője csütörtökön a tolnai megyeszékhelyen.

Horváth István polgármester szerint a városban az év elejétől a tavalyi nettó 3854 forint helyett 3469 forintot kell fizetni gigajouleonként a távhőért, ami a családoknak éves szinten több tízezer forintos megtakarítást jelent. Csukle Tibor, a szekszárdi távfűtőüzem vezetője kiemelte, hogy a lakossági díjcsökkentést az üzemeltető Alfa-Nova Kft.-nek kell kigazdálkodnia. Hozzátette: a kieső bevételek miatt nem maradnak el fejlesztések, a kft. a város tulajdonában lévő fűtőműért bérleti díjat fizet, amelynek 85 százalékát fordítják fejlesztésre.