close
Szaúd-Arábiában alapított vegyesvállalatot az OVIT
Friss

Szaúd-Arábiában alapított vegyesvállalatot az OVIT

Vegyesvállalat alapításáról kötött szerződést az MVM OVIT Zrt. és a szaúd-arábiai Arabian International Company (AIC), az új céget dzsiddai székhellyel, Szaúd-Arábiában jegyzik be, tevékenységének fő területe a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz, továbbá részvétel a kapcsolódó beruházásokban, valamint megújuló energetikai projektekben – közölte az MVM OVIT kedden.

A tájékoztatás szerint az MVM OVIT az MVM Csoport stratégiájának megfelelően az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit.
A cégalapításra azért most kerül sor, mert a demográfiai és gazdasági növekedés miatt Szaúd-Arábia energiafogyasztása éves szinten 4-5 százalékkal nő, így a királyságnak 500 milliárd SAR (133,3 milliárd USD) értékű energetikai beruházást kell végrehajtania a következő tíz évben, hogy a jelentkező energiaigényt kiszolgálja – közölték.

Az új vegyesvállalat a két alapító számára lehetővé teszi, hogy elindulhassanak a helyi tendereken, és sikeres pályázás esetén a projekteket fővállalkozói konstrukcióban hajtsák végre.
A vegyesvállalat fontos szerepet tölt majd be az MVM Csoport és a szaúd-arábiai nemzeti villamos energetikai társaság, a Saudi Electricity Company (SEC) közötti együttműködésben is – áll a közleményben.