close
Sikeres volt az Alteo részvénykibocsátás
Egyéb - Megújuló

Sikeres volt az Alteo részvénykibocsátás

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. 1,389 milliárd forint tőkét vont be a csütörtökön lezárult részvénykibocsátása során, a részvények végleges kibocsátási ára 4630 forint lett – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a nyilvános értékesítés során – amely már korábban, október 17-én lezárult – 106 672 darab részvényt jegyeztek a magánbefektetők. Az intézmények számára tartott zártkörű értékesítésen beérkezett igényekből 193 320 darabot elégít ki a társaság.

Így összesen 299 992 új részvényt bocsát ki a társaság, ezzel alaptőkéje 205 millió 15 ezer forintra nő a jelenlegi 175 millió 15 ezer 800 forintról.

A végleges 4630 forintos kibocsátási ár az előzetesen megadott 4600 és 4900 forintos ársávon belül az intézményi jegyzésen alakult ki. A magánbefektetők szintén ezen az árfolyamon jutnak a papírokhoz.

A kibocsátásból befolyó összeget a társaság növekedési stratégiájának megvalósítására kívánja felhasználni. Közleményükben azt írták: a most bevont tőke a vállalat saját készpénzállományával és az idegen forrásokkal – projekthitelek, kötvények és pályázati lehetőségek – kiegészítve elegendőek arra, hogy a megvalósításra érdemesnek tartott mintegy 38 milliárd forint értékű fejlesztési lehetőségből 10-14 milliárd forint értékben projekteket valósíthasson meg a társaság az elkövetkező 2-3 évben.

Az Alteo részvényei a tőzsde technikai kategóriájába vannak bevezetve, a társaság korábbi tájékoztatása szerint a kibocsátás lezárását követően kezdeményezi részvényeinek átsorolását.