close
Shell megbízás a Compaqnak
Egyéb - Olaj

Shell megbízás a Compaqnak

A Royal/Dutch Shell Group több, mint 90 ezer PC-t, 1500 szervert, és 135 ipari háttértárolót vásárol a Compaqtól, annak az infrastruktúra fejlesztési programjának részeként, amely során a világ 135 országában, hozzávetőlegesen 1000 Shell központban Windows 2000 alapú informatikai környezetet alakítanak ki. A program célja, egységesíteni a Shell csoport számítástechnikai környezetét és megoldásait, amitől 30 a számítástechnikai munkahelyekre jutó költségek 30 szézalékos csökkenését várja a holland-angol olajtársaság.
A PC-k szállítását és telepítését a Compaq irányítja majd, a skóciai Erskineben található központjából. A 150 millió dolláros üzlet hozzávetőlegesen felét, a Shell európai, közel-keleti és afrikai központjaiba kerülő PC-ket, háttértárolókat és szervereket a Compaq két skót gyárából szállítják. Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a Compaq-al ebben a programban. Ezáltal olyan eszközök birtiokába kerülünk, amelyek segítségével valóban globalizálhatjuk a Shell tevékenységét, és gyorsabban kihasználhatjuk új lehetőségeinket – értékelte az üzletet Harry Roles, a Shell ügyvezető igazgatója. Ez a megbízás többek között jelzi, hogy a Compaq szakért közreműködését a globális társaságok e-business vállalkozásainak.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.