close
Román áramszolgáltatót vett a MET
Áram - Egyéb

Román áramszolgáltatót vett a MET

Áramszolgáltatót vásárol Romániában a svájci székhelyű MET Csoport. A társaság a Repower teljes helyi tevékenységét átveszi, beleértve a vállalat alkalmazottait is. Az akvizíció a MET közép-európai növekedési stratégiájának felgyorsulását jelzi – áll a MET közleményében. 

A MET Csoporthoz kerül a Repower teljes, a román versenypiacon mintegy 5 százalékos részesedéssel bíró leányvállalata. A tranzakció várhatóan 2016. szeptemberben zárul, és a villamosenergia-szolgáltató ezután is a megszokott módon működik tovább. A MET már 2009 óta jelen van Romániában.

„Folyamatosan keressük az olyan üzleti lehetőségeket, amelyek tovább erősítik főbb európai tevékenységeinket. A Repower helyi leányvállalatának átvételével tovább bővül a MET térségbeli kiskereskedelmi portfóliója. A már meglévő romániai áram- és gázüzletágunk adta szinergiák pedig lendületet adnak növekedési terveinknek” – mondta Pozsgai Péter, a MET Csoport stratégiáért és üzletfejlesztésért felelős vezetője.

A Repower 2010-ben lépett be a román piacra, ahol kis- és középvállalatoknak nyújt villamosenergia-szolgáltatást. A leányvállalat eladása része a társaság tavaly meghirdetett átszervezésének, amelynek során a Repower nagyobb hangsúlyt fektet a svájci és olasz piacokra.