close
Rezsicsökkentés amerikai módra
Egyéb - Megújuló

Rezsicsökkentés amerikai módra

Az Egyesült Államokban a legszegényebbek bevételeik nagyobb hányadát fordítják energiaköltségeikre, mint a jobb körülméynek között élők, és jellemzően esélyük sincs megújuló forrásokra, takarékosabb megoldásokra váltani. Ezen kíván változtatni a Fehér Ház, a napokban közzétett új energiapolitikai kezdeményezésével, amely leegyszerűsítené a mélyszegénységben élők, és a középrétegek számára a hozzáférést a napenergiatermeléshez.

Az Obama adminisztráció célja leegyszerűsíteni a megújuló forrásokhoz való hozzáférést az alacsony jövedelműek és a középrétegek számára. Nemcsak a pénzügyi, de a technikai nehézségek leküzdésében is igyekeznek segítséget nyújtani a jövőben. A Fehér Ház szakártői emlékeztetnek, hogy miközben a solar panelek ára folyamatosan csökken, azok beszerzését változatlanul nagyon sok amerikai család nem engedheti meg magának. Többségük bérlakásban él, és nemcsak pénze, de helye sincs, ahol napelemeket állíthatna fel.

A helyzet megoldására folyamatos, és a korábbinál hatékonyabb konzultációt kezdeméyneznek az önkormányzatok, a kormány, a napenergiatermelésben érdekelt társaságok, pénzügyi szolgáltatók és non-profit szervezetek között a zöldenenergiák arányának növelése érdekében. Abban bíznak a Fehér Házban, hogy a közös kutatások eredméyneként technológiailag és üzletileg is egyszerűbb megoldásokat tudnak majd kidolgozni.