close
Petrobras: kétmilliárd dolláros fejlesztés Argentínában
Egyéb - Olaj

Petrobras: kétmilliárd dolláros fejlesztés Argentínában

A brazíliai Petrobras olajtársaság kétmillirád dollárt szán argentínai termelése növelésére – jelenti a Bloomberg. A Petroleo Brasileiro SA, Brazília állami tulajdonú olajvállalata kétmilliárd dollárt kíván arra költeni, hogy 2007-re kétharmadával növelje argentínai egysége termelését. Luiz Inacio Lula da Silva, Brazília elnöke azon dolgozik, hogy országa szorosabb kacspolatokat építsen ki Argentínával -közölte a társaság vezérigazgatója, Jose Eduardo Dutra.

A most tervezett feltásári és termelési beruházást megelőzve a Petrobras tavaly októberben egymiliárd dollárért megvásárolta Argentína második legnagyobb olajipari társaságát, a Perez Companc SA.-t. Jose Eduardo Dutra szerint a mostani befektetés közelebb hozhatja cége argentínai vásárlásainak összevonását, ideértve a finomítókat és a töltőállomásokat is.

A cég egyelőre a meglévő lelőhelyek fejlesztésére összpontosít, hogy jelentősen növelje azok bizonyított készleteit – közölte a 46 éves Dutra, aki egéybként geológus.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.