close
Orosz LNG-t vesz Dél-Korea
Egyéb - Gáz

Orosz LNG-t vesz Dél-Korea

Import. Az orosz Gazprom, a vilĂĄg legnagyobb gĂĄztermelője meghosszabbĂ­totta gĂĄzszĂĄllĂ­tĂĄsi szerződĂŠsĂŠt a Korea Gasszal, a vilĂĄg legnagyobb cseppfolyĂłs fĂśldgĂĄz vĂĄsĂĄrolĂłjĂĄval.

A Korea Gas bejelentette, hogy tovĂĄbb dolgozik a Gazprom ĂĄllami gĂĄzmonopolcĂŠggel oroszorszĂĄgi projektfejlesztĂŠsekben, sőt egy gĂĄz cseppfolyĂłsĂ­tĂł Ăźzemet is ĂŠpĂ­tenek. Évi mĂĄsfĂŠl milliĂĄrd tonna olyan LNG-t szeretne venni majd partnerĂŠtől, amelyet a Szahalin 2 projekt sorĂĄn hoznak fel az orosz TĂĄvolkeleten. A vĂĄsĂĄrlĂĄsra a Kogas importja tĂśbbforrĂĄsĂşvĂĄ tĂŠtele rĂŠszekĂŠnt kerĂźlne sor. MindazonĂĄltal az első szĂĄllĂ­tmĂĄnyt, amelyet ez ĂŠv mĂĄsodik felĂŠben vĂĄrt, csak 2009 első felĂŠben kapja meg. A kĂŠt tĂĄrsasĂĄg eredeti gĂĄzszĂĄllĂ­tĂĄsi megĂĄllapodĂĄsa e hĂłnap elejĂŠn jĂĄrt le. 

Honlapja szerint a Kogas tavaly 24,6 milliĂł tonna LNG-t importĂĄlt. Fő szĂĄllĂ­tĂłjĂĄtĂłl, KatartĂłl 8,1 milliĂł tonnĂĄt, de eladĂłja mĂŠg Malajzia, IndonĂŠzia, OmĂĄn ĂŠs mĂĄsok is, kisebb mennyisĂŠgekkel.

Â