close
Orosz-indiai együttműködés okosvárosok fejlesztésére
Egyéb - Hír - Világ - Hír

Orosz-indiai együttműködés okosvárosok fejlesztésére

Az okosvárosi megoldások közös fejlesztéséről kötött megállapodást India Oroszországgal. A megállapodás részeként az ázsiai orzság orosz cégek IT megoldásait használja majd.

A Times of India jelentése szerint a megállapodást az orosz Rusinformexport és az indiai városfejlesztési minisztérium képviselői írták alá. India korábban 100 okosváros fejlesztéséről beszélt 2022-ig, ebből a közelmúltban hatvanat már kiválasztottak, a városi infrastruktőrafejlesztés tervezett programjának keretében.

Indiai kormányzati tisztviselők korábban a BRIC országok közötti, okosvárosi együttműködés lehetőségeiról beszéltek több fórumon is. A partnerség az információmegosztástól a teljes technológiai fejlesztésban történő kooperációig terjedhet.

Az iokosvárosi fejlesztésekkel párhuzamosan India igen ambíciózus megújulóenergia célokat is megfogalmazott. Az országban nemvcsak a kibocsátáscsöükkentés érdekében tartják különösen fontosnak a zöldenergiák gyors terjedését, hanem az energiaszegénység, sőt bizonyos térségekben egyáltalán a villamosenergia ellátás megteremtése érdekében is.