close
Önálló e-mobilitás üzletágat hozott létre az E.ON
E-mobilitás

Önálló e-mobilitás üzletágat hozott létre az E.ON

Önálló üzletágat hozott létre az E.ON, az európai töltőinfrastruktúra fejlesztésére és bővítésére, amivel a célja, hogy vezető szerepet töltsön be az e-mobilitás üzletben, a megújuló üzlethez hasonlóan.

Az E.ON vonzó helyszíneken igyekszik a legkorszerűbb, innovatív töltőmegoldásokat kínálni az elektromosautó-tulajdonosoknak. Testreszabott megoldásokkal, mint a tisztán zöldenergiával való töltés, vagy az általánydíjas megoldás, ami korlátlan mobilitást jelenthet.

Szilárdan hiszünk az e-mobilitásban és a hozzá kapcsolódó növekedési potenciálban – mondta a stratégiáról és az ehhez kapcsolódó, új üzletágról Karsten Wildberger az E.ON igazagtóságának tagja. Az E.ON-nak már komoly tapasztalatai vannak az e-mobilitásban, Dániában az kontinens egyik legfejlettebb piacán már 2500 töltőpontot üzemeltet a társaság, és 2016 végére ezeken csaknem 300 ezer töltést hajtottak végre. Az elmúlt év végén ugyanakkor elkezdödőtt a svédországi és angliai hálózatok kiépítése is. E mellett Németországban cégeknek és önkormányzatoknak innovatív töltőállomás-megoldásdokat ajánl a cég.