close
Nyugati cégeket vár a Szibnyefty
Egyéb - Gáz

Nyugati cégeket vár a Szibnyefty

Gázfeldolgozó üzem létesítése kapcsán ír ki pályázatot a nyáron nemzetközi cégeknek az orosz Szibnyefty társaság – jelenti az RBC. Nyugati vállalatok számára ír ki pályázatot egy évi 2 milliárd köbméter kapacitású gázfeldolgozó üzemhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére az orosz Szibnyefty társaság. A tender júniusban várható. Máris több cég megerősítette a megbízás iránti érdeklődését: ezek a francia Technip-Coflexip, az amerikai KBR és a Foster Wheeler Corp., a japán JGC Corporation, a Mitsui & Co and Mitsubishi Corporation és a Petreco International LTD.

Előzetes becslések alapján a beruházás 130-150 millió dollárba kerül majd. Az építkezés várhatóan jövőre indul, az átadást 2005-re tervezik.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.