close
Negyven helyszínen bővült tavaly a budapesti közvilágítás
Egyéb

Negyven helyszínen bővült tavaly a budapesti közvilágítás

Negyven helyszínen épült ki vagy bővült a közvilágítás tavaly Budapesten csaknem 50 millió forint fővárosi forrásból – tájékoztatta a főpolgármesteri hivatal pénteken az MTI-t. A múlt évben 23 gyalogátkelőhelyen és 17, bűnmegelőzési szempontból fontos helyszínen építette ki vagy bővítette a közvilágítást a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.

“A beruházáshoz csaknem 50 millió forint forrást biztosított a Fővárosi Önkormányzat, amely – Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően – kiemelten fontosnak tartja a közvilágítás közbiztonsági szerepét, eleget téve a lakossági bejelentéseknek és a közlekedésbiztonsági hatóságok jelzéseinek” – írták.

A közlemény szerint a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve, a beérkezett panaszokat figyelembe véve többek között a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő kerékpárútnál, a Művészetek Palotája mellett, a gazdagréti Rétköz utca több kereszteződésében, valamint az óbudai Slachta Margit rakparton épült ki vagy bővült a közvilágítás. A projekt részeként 42 új lámpatestet, 11 új kandelábert helyeztek el, valamint körülbelül 320 méter kábelhálózatot építettek ki, összesen 26 millió forint értékben.

A bűnmegelőzési programban Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, valamint a kerületi önkormányzatok javaslata alapján új útszakaszokon épült ki, vagy bővült a közvilágítás mintegy 22 millió forintból. A programban 133 új lámpatestet, 77 új közvilágítási kandelábert vagy oszlopot helyeztek el, valamint 2 kilométer kábelhálózat épült ki – olvasható a közleményben.

A fejlesztésnek köszönhetően tizenhárom kerületben javultak a köz- és közlekedésbiztonsági körülmények – tudatta a hivatal. A helyszínek teljes listája a Budapest portálon (www.budapest.hu) olvasható.