close
Napenergiával spórolnak dollármilliókat az amerikai nagyvállalatok
Egyéb - Megújuló

Napenergiával spórolnak dollármilliókat az amerikai nagyvállalatok

Az amerikai cégek napenergia használata rohamléptekben fejlődik. Zöldebbek és hatékonyabbak akarnak lenni az amerikai vállalatok, a döntést azonban szigorúan gazdasági alapon hozzák meg – olvasható a multimédiás pénzügyi tanácsadó, a Motley Fool oldalán.

A webes tanácsadó cég elemzői állítják, az amerikai cégek millió dolláros nagyságrendben érnek el megtakarítást a napenergiás rendszerek telepítésével. A Solar Means Business 2016 jelentésre hivatkozva azt írják, már több, mint egy gigawattnyi napelemkapacitást telepítettk amerikai cégek, ami 193 ezer háztartás energiigényét lenne képes kielégíteni.

A számok azt mutatják, hogy a telepítet panelek több, mint kétharmada, a kapacitásoknak csaknem a fele adatközpontokat működtet. Az elemzők megjegyzik, nem véletlen, hiszen ezek a létesítméynek többnyire lapostetősek, kiváló helyet biztosítva a panelek elhelyezésére.

Az első háromnegyed évben 142 megawattnyi napenergia termelő kapacitást telepítettek az amerikai vállalatok, ami ugyan a teljes idén egész évben várható 13,9 mgigawattnyi telepítéshez képest kicsinek tűnhet, de folyamatosan nő a jelentősége.