close
Napelemes tetőzsindely a Tesla-birodalomtól
Egyéb - Megújuló

Napelemes tetőzsindely a Tesla-birodalomtól

A Tesla vezér birodalma újabb társasággal bővült. A 2,6 milliárd dollárért megvásárolt SolarCity különleges zsindelyt készít majd fotovoltaikus anyagból, így a háztetők teljes egészében képesek lesznek a beeső napenergiát hasznosítani. Ez egy lépéssel közelebb vihet Elon Musk álmának megvalósuláséhoz, egy teljesen más energiarendszerhez, amelyben meghatározók a zöldenergiák.

Miközben a Tesla az önvezető autói tökéletesítésén dolgozik, és iygekszik visszaszerezni az elvesztett bizalmat, nemcsak óriás akkumulátorgyárat épít az Egyesült Államokban, hanem a zöldenergiára alapozott birodalmat is bővíti. Ennek jegyében szerzett többséget a SolarCity nevű cégben, amely különleges fotovoltaikus anyagból gyárt tetőzsindelyt. A Tesla és a SolarCity közös közleméyne szerint a tervük, egy vertikálisan integrált fenntartható energiavállalatot felépíteni, és még az év vége előtt két új termékkel terveznek piacra lépni.

Azzal számolnak, hjogy évente legalább ötmillió családi ház tetejét újíthatják fel a különleges tetőfedő anyaggal. Úgy gondolják, akinek fel kell újítani a háza tetejét, nem nagyon fog pénzt szánni, hogy még plusz szolár paneleket is elhelyezzen azon, viszont, ah ezt egy lépésben megteheti, az vonzó alternatíva lehet.

Az elmúlt tíz évbene gyébként hetven százalékkal csökkent a háztartási napenergia rendszereke ára az USA-ban, több, mitn egymillió háztartás él már a napenergia hasznosítás adta lehetőségekkel.