close
Nagyon megy az ENEFI-nek
Egyéb - Távhő

Nagyon megy az ENEFI-nek

A sokévi átlagnál melegebb átlaghőmérséklet ellenére kiemelkedően jó negyedévet zárt az ENEFI Nyrt. A vállalat 8,1 millió eurós árbevétel mellett 4,4 millió euró adózott eredményt ért el, a társaság egy részvényre jutó saját tőkéje 290 forintra emelkedett.

Az első negyedévben is folytatódott az előző évi tendencia, így a sokévi átlagnál néhány fokkal melegebb átlaghőmérséklet negatívan befolyásolta az elsősorban hőtermeléssel, elosztással és hőszolgáltatással foglalkozó ENEFI Nyrt. által értékesített hőmennyiséget. Ennek ellenére a vállalat kiemelkedően jó negyedévet tudhat maga mögött: a társaság 4,4 millió euró adózott eredményt ért el az első negyedévben, míg az EBITDA 5 millió euró volt. Az egyedi hatásoktól megtisztított első negyedéves adózás előtti eredmény közel 2 millió euró, mely a tavalyi év hasonló időszakának eredményét mintegy 60 százalékkal múlja felül.

Az ENEFI saját tőkéje az első negyedévben 4,7 millió euróval nőtt, az egy részvényre jutó saját tőke 290 forint körül alakul. A társaság a lengyel leányvállalatára az első negyedévben a könyv szerinti értéket jelentősen meghaladó vételi ajánlatokat kapott, az esetleges értékesítéséről szóló tárgyalások jelenleg is tartanak. Ennek esetleges pénzügyi hatása (több millió euró) az első negyedéves beszámolóban nem került kimutatásra, mivel az ENEFI egyes vagyonelemeit továbbra is kifejezetten konzervatív értéken tartja nyilván kimutatásaiban, így lengyel leányvállalatának értékét is.