close
Nagy az érdeklődés a MEH pályázata iránt
Egyéb - Emisszió - Megújuló

Nagy az érdeklődés a MEH pályázata iránt

Érdeklődnek az építészhallgatók az energiatudatos tervezés iránt, a Magyar Energia Hivatal (MEH) tervpályázatára 44 hallgató jelentkezett – közölte a MEH.

A hivatal március elején hirdette meg az energiatudatos hallgatói tervpályázatot, a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampánya keretében. A pályázók feladata egy meglévő, szabadon választott lakóépület fenntartható felújításának, bővítésének tervezése, vagy egy új lakóépület ökologikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervezése. A pályamunkákat május 7-éig kell elkészteniük a diákoknak.

A tájékoztatás szerint a MEH fontosnak tartja a természeti környezet építőipari túlterhelésének csökkentését. Ezért szeretné felhívni a leendő építészek figyelmét, hogy mindez a jó tervek elkészítésnél kezdődik, és szeretné ösztönözni őket a legjobb megoldások keresésére.

A MEH az év elején indította el a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampányát. A cél a hazai lakosság, illetve valamennyi, az energiahasználatban érdekelt, arra hatással levő szereplő informálása, valamint ösztönzése a takarékos megoldások és a megújuló energiaforrások alkalmazására.