close
Nabucco: az első kapavágást tervezik
Egyéb - Gáz

Nabucco: az első kapavágást tervezik

KijelĂśltĂŠk a helyi mĂŠrnĂśkirodĂĄkat a Nabucco-gĂĄzvezetĂŠk megtervezĂŠsĂŠre. A projektet ĂśsszefogĂł tĂĄrsasĂĄg azt kĂśzĂślte, ez szĂźksĂŠges ahhoz, hogy ĂŠrdemben el lehessen kezdeni a gĂĄzszĂĄllĂ­tĂĄsrĂłl szĂłlĂł tĂĄrgyalĂĄsokat.

MagyarorszĂĄgon, AusztriĂĄban, RomĂĄniĂĄban, BulgĂĄriĂĄban ĂŠs TĂśrĂśkorszĂĄgban jelĂśltek ki mĂŠrnĂśkirodĂĄt a Nabucco gĂĄzvezetĂŠk megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄt előkĂŠszĂ­tő Ăşgynevezett mĂŠrnĂśki ĂŠs tervezĂŠsi feladatok (Front End Engineerind and Design) elvĂŠgzĂŠsĂŠre.

– A helyi mĂŠrnĂśki irodĂĄk a gĂĄzvezetĂŠk teljes ĂştvonalĂĄn feltĂŠrkĂŠpezik az Ăśsszes technikai kĂśrĂźlmĂŠnyt a rĂŠszletes megvalĂłsĂ­tĂĄsi tervek elkĂŠszĂ­tĂŠsĂŠhez – fejtette ki Reinhard Mitschek, a projektet egybe fogĂł Nabucco Gas Pipeline Ăźgyvezető igazgatĂłja. A tervezĂŠsi munkĂĄkat Nagy-BritanniĂĄban a Penspen mĂŠrnĂśki tanĂĄcsadĂł cĂŠg koordinĂĄlja. A kĂśzlemĂŠny szerint az előtervezĂŠs eredmĂŠnyei jelentik az alapot a hivatalos engedĂŠlyekhez, a mennyisĂŠgi ĂŠs minősĂŠgi specifikĂĄciĂłkhoz, valamint a gĂĄzszĂĄllĂ­tĂłkkal valĂł tĂĄrgyalĂĄsokhoz. Ezen felĂźl az eredmĂŠnyek a kĂśrnyezeti ĂŠs tĂĄrsadalmi hatĂĄstanulmĂĄny rĂŠszĂŠt kĂŠpezik, amelyet a finanszĂ­rozĂł intĂŠzmĂŠnyek a kezdetektől fogva figyelemmel kĂ­sĂŠrnek. A Nabucco szempontjĂĄbĂłl kulcsfontossĂĄgĂşnak Ă­tĂŠlik meg a mĂĄjus 8-i prĂĄgai EU-csĂşcsot, amelyen megĂĄllapodĂĄs szĂźletett TĂśrĂśkorszĂĄggal a tranzitszerződĂŠs alĂĄĂ­rĂĄsĂĄrĂłl.