close
MVM: nincs rejtegetnivalónk!
Áram - Atom - Egyéb

MVM: nincs rejtegetnivalónk!

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és leányvállalata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. eleget tett az LMP közérdekű adatigénylésének, a két társaság kiadta azoknak a reklámszerződéseinek a listáját, amelyeket az elmúlt kilenc évben kötöttek, egyúttal lehetőséget biztosítottak arra, hogy a párt képviselői betekintsenek a szerződésekbe.

A társaság közleményében leszögezi: az MVM Csoport értetlenül áll az LMP bejelentése előtt, hogy peres úton kívánja megkapni a társaságcsoport bizonyos szerződéseit, hiszen jelenleg az MVM az LMP visszajelzését várja, mikor kíván betekinteni a szerződésekbe. Az LMP kérésének megfelelően már megtörtént a szerződések legfontosabb elemeinek kiadása; a szerződött partnerek nevét, a szerződések tárgyát, időpontját és összegét tartalmazó összesítést a társaságok eljuttatták a párthoz – hangsúlyozza az MVM.

Az LMP pert indít az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ellen, hogy hozzájusson a cég médiaszerződéseihez – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a párt két társelnöke. Schiffer András emlékeztetett: hetekkel korábban kéréssel fordultak az MVM Zrt.-hez, illetve a Paksi Atomerőmű Zrt.-hez annak érdekében, hogy teljes egészében megismerhessék médiaszerződéseiket.

Az LMP a szerződések szövegét nem kapta meg, csak olyan számadatokat, amelyből azt látják, hogy a Paksi Atomerőmű Zrt. olyan „brutális médiakasszával” rendelkezik, amellyel akár egy népszavazás esetében is képesek lehetetlenné tenni a nyílt médiavitát – hangsúlyozta Schiffer András.