close
Munkában az MVM új vezetője
Áram - Egyéb

Munkában az MVM új vezetője

Augusztus 15-től tölti be az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatói pozícióját Csiba Péter, a társaságcsoport június 29-én kinevezett elnöke – közölte a cég. Bally Attila, aki az elmúlt időszakban megbízott vezérigazgatóként látta el a társaság vezetését, továbbra is kereskedelmi igazgatóként segíti a vállalatcsoport irányítását – írja a Világgazdaság Online.

Csiba Péter augusztus 15-től tölti be az MVM Zrt. operatív vezetői tisztségét. Az energetikai szakembert a vállalat június 29-i közgyűlése nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá.

Csiba Péter mostani kinevezését megelőzően több mint 8 évet dolgozott az energetikai szektorban különböző vezető pozíciókban, a villamosenergia-termelés és villamosenergia-kereskedelem, valamint a gázszolgáltatás és -kereskedelem területein. Az elmúlt öt évben a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyetteseként, illetve a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatójaként irányította a francia energetikai cégcsoport magyarországi leányvállalatait. Korábban két nemzetközi vállalat magyarországi felépítésében és sikeres menedzselésében is részt vett.

A cég közleménye szerint az új elnök-vezérigazgató célja, hogy továbbra is komoly növekedési pályán tartsa a közel 1200 milliárd forintos árbevételt elérő társaságcsoportot, szem előtt tartva a megfizethető árú energia biztosítását a magyar fogyasztók számára, továbbá, hogy az MVM Csoport a regionális energiabiztonság szempontjából minden eddiginél meghatározóbb szereplővé váljon.