close
A Mol látja el zöldárammal az Aldi-t
Friss

A Mol látja el zöldárammal az Aldi-t

Idén januártól az Aldi Magyarország összes üzletének, logisztikai, és ügyviteli központjának  áramigényét, évi 40-50 ezer megawattórát (MWh) a Mol Nyrt-től vásárolt zöldáramból biztosítja – közölte az áruházlánc és az energiaipari vállalat pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Aldi a Mol első olyan áramkereskedelmi ügyfele, amelynek kizárólag zöldáramot,  megújuló energiaforrásokból, például mezőgazdasági hulladékból, biomasszából vagy napenergiából előállított energiát biztosít.
A zöldáramnak felára van, így az Aldi többet fizet, mintha hagyományos áramot vásárolt volna. A vállalat erre befektetésként tekint, amely a cég hosszú távú stratégiájának része, a zöldáram beszerzését a jövőben is tervezi – írták az MTI érdeklődésére.
A két társaság együttműködésével így az áruházlánc – a tavalyi éves villamosenergia-fogyasztása alapján – nagyságrendileg 12 ezer tonnával mérsékli szén-dioxid- kibocsátását.
A Mol csoport 2010 óta rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel. Ennek révén saját villamosenergia igényén – például a saját töltőállomás hálózatán, üzemein – túl egyéb nagyfogyasztókat is ellát –  áll a közleményben.