close
Megvan a MET első LNG üzlete
Egyéb - Gáz

Megvan a MET első LNG üzlete

A MET International AG (METI), a MET Csoport nyugat-európai kereskedelmi központja sikeresen megkötötte első LNG (cseppfolyós földgáz) tranzakcióját. A cseppfolyós gázt szállító tanker július közepén kötött ki Olaszországban, a METI olasz nagykereskedelmi portfóliójának ellátása érdekében – áll a társaság sajtóközleményében. 

„Ez az ügylet tökéletesen illik a MET Csoport általános stratégiájába, amely az LNG-nek a közeljövőben jóval nagyobb hangsúlyt szán a cégcsoport végfogyasztói portfóliójának ellátásában. Ugyanakkor pontosan ennek a földgázigénynek az ellátása szerepel az LNG-stratégia első lépésének középpontjában is” – mondta Vargha György Domokos, a METI nagykereskedelmi igazgatója.

A METI 2016 március 1-jén indította be az LNG-tevékenységét, ekkor csatlakozott a nagykereskedelmi csapathoz Diego Galimberti (LNG Manager), akinek több, mint tíz éves tapasztalata van a globális LNG-piacon.

A MET Csoport jelenleg 16 milliárd köbméteres, évről évre növekvő gázportfólióval rendelkezik az európai gázpiacokon, többek között Kelet-Közép-Európában, a mediterrán térségben és a legnagyobb északnyugat-európai gáztőzsdéken.