close
Megint tört egy Tesla, ezúttal Hollandiában
E-mobilitás - Egyéb

Megint tört egy Tesla, ezúttal Hollandiában

Egy holland férfi meghalt egy Teslaban, amikor az autó egy fának ütközött, nem messze Amszterdamtól, még szerdán. A holttestet a tűzoltók szabdították ki a roncsból. A Tesla nem sokkal a baleset után közölte, az autopilot nem volt bekapcsolva.

A Tesla számára életbevágóan fontos, hogy az újabb, ezúttal európai balesetben egyértelműen kizárják érintettségüket, felelősségüket. A korábbi, az Egyesült Államokban történt balesetek jelentősen megütötték a cég részvényeit, és megkérdőjelezték, hogy egyáltalán az önvezető technológia megérett-e a sorozatgyártásra és forgalomba hozatalra.

A tűzolóság szóvivője elmondta, hogy az elekrtromos autók baleseteinek kezelésére világos szabályokat alkottak Hollandiában. Ugyanakkor a roncsolódás miatt a kollégái nem lehettek biztosak benne, hogy az autó már nincs áram alatt. Helyszíni beszámolók szerint az akkumulátorok megsérültek, és kigyulladtak, az oltásuk meglehetősen nehéz volt. A holttest kiemelésével végül is megvárták a Tesla szakértőjét, hogy a műveletet biztonságosan el tudják végezni.