close
Megint karambolozott egy Tesla az USA-ban
E-mobilitás - Egyéb

Megint karambolozott egy Tesla az USA-ban

Egy fiatal nő és főnöke vesztették életüket egy újabb Tesla-balesetben. A S modell egy fának ütközött és kigyulladt Indianapolisban. A kocsit egy 27 éves nő vezette, vagyis ő ült a kormány mögött, amikor a baleset történt. A rendőrök szerint a kocsi túl gyorsan haladt.

Az autó utasa, és egyben tulajdonosa Kevin McCarthy egy szoftverfejlesztős cég elnöke, korábban az FBI különleges ügynöke volt. Az autógyártó közleményében jelezte természetesen együttműködnek a rendőrséggel a baleset körülményeinek kivizsgálásában. Hozzátették az autopilot rendszer nem volt aktiválva az ütközéskor. Igaz a jármáű olyan súlyos sérülséeket szenvedett, hogy nem volt képes adatokat küldeni a tesla szerverére, amelyek egyértelműen megmutatták volna, hogy a vezető aktiválta-e az önvezető üzemmódot. Viszont arra következtetnek, hogy ez nem törétnt meg, uyganis az autopilot legfeljebb 35 mérföldes óránkénti sebbességet enged meg, azon az útszakaszon, ahol a halálos baleset történt. A rendőrség képviselője is elismerte, egyelőre vizsgálják, hogy az ön eető üzemmódnak volt-e köze a karambolhoz.

Az elémúlt hónapokban számos baleset történt, köztük több halálos kimenetelűá is az önvezető funkcióra képes Tesla modellekkel, amelyek jelentős veszteséget okoztak a kaliforniai gyár hitelességének, és imázsának.