close
Még egy hónapig regisztrálhatnak a MEKH-nél a nagyvállalatok
Friss

Még egy hónapig regisztrálhatnak a MEKH-nél a nagyvállalatok

A nagyvállalatoknak 2017. június 30-ig kell teljesíteniük éves regisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettségeiket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felé. Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény alapján a nagyvállalatoknak 2017. június 30-ig regisztrálniuk kell a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál, valamint eleget kell tenniük regisztrációsdíj-fizetési kötelezettségüknek is. A regisztráció elvégezhető elektronikus úton a hivatal honlapján keresztül elérhető nyomtatvány kitöltésével.

A nagyvállalatoknak 2017. június 30-ig éves energiafogyasztásukra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségüket is teljesíteniük kell. Az energetikai auditban a kötelezett vállalatoknak többek között be kell számolniuk éves energiafelhasználásuk mértékéről, illetve megvalósított energiahatékonysági intézkedéseik eredményeiről is.
A határidő elmulasztása vagy nem megfelelő adatszolgáltatás esetén MEKH határidő kitűzésével felszólítja a nagyvállalatot a kötelezettség teljesítésére, illetve szükség esetén egymillió forintig terjedő bírságot is kiszabhat.

A regisztrációval és az adatszolgáltatással kapcsolatos részletes tudnivalók és űrlapok elérhetők a MEKH energiahatékonyság honlapján.