close
Lemond az MSZKSZ-ben betöltött posztjáról Kovács Pál
Egyéb - Olaj

Lemond az MSZKSZ-ben betöltött posztjáról Kovács Pál

Azonnali hatállyal lemond a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) igazgatótanácsi elnöki posztjáról Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár. Az államtitkári kinevezése óta felvett javadalmazást hiánytalanul visszatéríti – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön.

A tárca közleménye szerint az államtitkár által sürgőséggel kezdeményezett felülvizsgálat eredménye szerint az állami politikai vezetői beosztás nem összeegyeztethető az MSZKSZ igazgatótanácsi elnökségével. Kovács Pál korábbi vállalásának megfelelően ezért megteszi a szükséges lépéseket. A közlemény kitér arra is: Kovács Pál korábban állásfoglalást kért a két poszt összeegyeztethetőségéről, amelynek alapján úgy tudta, hogy ezeket egyidejűleg is betöltheti.

Eljárásának jóhiszeműségét igazolja, hogy az elnöki szerepvállalással járó javadalmazásról publikus vagyonnyilatkozatában kötelezettségének megfelelően beszámolt – közölte a minisztérium. Az MSZKSZ törvény által létrehozott, az energiapolitikáért felelős miniszter felügyelete alatt működő szakmai egyesület. Irányító testületeibe több tárca is delegál tagokat. Az érintett területeken működő szervezetek, gazdasági társaságok jogszabályi kötelezettsége az MSZKSZ tagság.