close
Lassult az amerikai feldolgozóipar márciusban
Friss

Lassult az amerikai feldolgozóipar márciusban

Lassult a szolgáltatási és a feldolgozóipari ágazat teljesítményének a növekedése az Egyesült Államokban márciusban – az IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteken közzétett adatai szerint.

A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat márciusi beszerzésimenedzser-indexe 52,9 pontra gyengült a februári 53,8 pontról, az utóbbi 6 hónap legalacsonyabb szintjét elérve.
Az IHS Markit adatai szerint az Egyesült Államok feldolgozóiparának márciusi beszerzésimenedzser-indexe 53,4 pontra gyengült a februári 54,2 pontról, ez 5 havi mélypontot jelent.
A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 53,2 pontra gyengült márciusban a februári 54,1 pontról, a 13. egymást követő hónapban állt a határvonalnak számító 50 pontos szint fölött, azonban így is az utóbbi 6 hónap legalacsonyabb szintjét érte el márciusban.
Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint az első három hónap BMI-adatai azt mutatják, hogy az amerikai gazdaságmintegy 1,7 százalékkal bővülhet az első negyedévben éves szinten. A tavalyi év első negyedévében 1,9 százalékkal bővült az Egyesült Államok gazdasága éves szinten.