close
Közösen vesz fölgázt 56 békési önkormányzat
Egyéb - Gáz

Közösen vesz fölgázt 56 békési önkormányzat

A tervek szerint a tavalyi ĂŠvhez kĂŠpest tĂśbb mint 400 milliĂł forinttal olcsĂłban szerzi be a BĂŠkĂŠs megyei ĂśnkormĂĄnyzatok tĂśbbsĂŠge a fĂśldgĂĄzt a megyei ĂśnkormĂĄnyzat ĂĄltal szervezett kĂśzĂśs gĂĄzbeszerzĂŠsi program keretĂŠben – hangzott el sajtĂłtĂĄjĂŠkoztatĂłn csĂźtĂśrtĂśkĂśn, BĂŠkĂŠscsabĂĄn.

Farkas ZoltĂĄn, a BĂŠkĂŠs Megyei ÖnkormĂĄnyzat elnĂśke (Fidesz) elmondta: a megyei ĂśnkormĂĄnyzat gesztorsĂĄgĂĄval hĂĄrom ĂŠvvel ezelőtt kezdődĂśtt el a kĂśzĂśs gĂĄzbeszerzĂŠsi program, jelenleg mĂĄr Ăśtvenhat telepĂźlĂŠs, nĂŠgy kistĂŠrsĂŠgi tĂĄrsulĂĄs, illetve a megye 13 intĂŠzmĂŠnye csatlakozott a konzorciumhoz. A kĂśzbeszerzĂŠsi pĂĄlyĂĄzatot a GDF SUEZ Energia MagyarorszĂĄg Zrt. nyerte el, Ă­gy a kĂśvetkező egy ĂŠvben szĂĄllĂ­tja a gĂĄzt a konzorciumba tĂśmĂśrĂźlt ĂśnkormĂĄnyzatoknak.

Az elnĂśk elmondta: a hĂĄrom ĂŠvvel ezelőtt elindĂ­tott program cĂŠlja volt, hogy a kĂśzĂśs gĂĄzbeszerzĂŠssel enyhĂ­tsenek a megyĂŠben műkĂśdő ĂśnkormĂĄnyzatok terhein. Az elmĂşlt ĂŠvek bizonyĂ­tottĂĄk, hogy helyes Ăşton jĂĄr az ĂśsszefogĂĄst hirdető megye, hiszen az idĂŠn mĂĄr 56 telepĂźlĂŠs csatlakozott a kĂśzĂśs beszerzĂŠshez. A tenderfelhĂ­vĂĄson a szolgĂĄltatĂł a tavalyi ĂĄrhoz kĂŠpest is mintegy 100 milliĂł forinttal kedvezőbb ajĂĄnlatot tett. Így a szĂĄllĂ­tĂł cĂŠg ĂśsszessĂŠgĂŠben 15,7 milliĂł kĂśbmĂŠter gĂĄzt fog eljuttatni egy ĂŠv alatt a megrendelőnek, amelynek beszerzĂŠsi ĂŠrtĂŠke forgalmi adĂłval egyĂźtt meghaladja az 1,7 milliĂĄrd forintot. Farkas ZoltĂĄn felhĂ­vta a figyelmet arra, hogy ha nem tĂśmĂśrĂźlnek konzorciumba a telepĂźlĂŠsi ĂśnkormĂĄnyzatok, akkor a tavalyi ĂĄrhoz kĂŠpest kilenc szĂĄzalĂŠkkal magasabb ĂśsszegĂŠrt vĂĄsĂĄrolhattĂĄk volna meg egyenkĂŠnt a szolgĂĄltatĂłtĂłl a fĂśldgĂĄzt.

Â