close
Korszerűbb távhővezetéket kap Dombóvár
Friss

Korszerűbb távhővezetéket kap Dombóvár

A beruházást az tette szükségessé, hogy a vezetékek egy része már közel 40 éves, így a távhőszolgáltatás megbízhatóságának megtartása, illetve tovább erősítése érdekében elengedhetetlenné vált az elöregedett vezetékszakaszok cseréje. A munkálatok eredményeképpen pedig nemcsak az ellátásbiztonság fog tovább javulni, de a távhőrendszer hővesztesége is nagymértékben csökkenni fog – közölte a Veolia

A korszerűsítés keretében összesen 530 méter nyomvonalon a távhővezeték cseréjére kerül sor. Egészen pontosan az Árpád utcai kazánház és az épületekben található hőközpontok közötti vezetékszakaszt cserélik ki. Emellett a beruházás részeként további 48 kezelőaknában összesen mintegy 200 zárószerelvény cseréjét végezik el. A Pannónia utcában, a 34-44. számú épületeknél pedig új nyomvonalon építik meg a távvezetékszakaszt annak érdekében, hogy a vezeték régi nyomvonalán található hatalmas platánfákat megóvják a kivágástól.

A korszerűsítés egyszerre több helyen folyik annak érdekében, hogy időt takarítsanak meg és a város lakóinak minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak. E célt szolgálja a Pannónia utcában kiépített ideiglenes vezeték is, amelyen keresztül a beruházással közvetlenül érintett lakosoknak folyamatos szolgáltatást nyújtanak a munkálatok ideje alatt. Az építési technológia azonban megköveteli a rendszer víztelenítését az új kiépített vezetékszakaszok üzembe helyezésekor. Emiatt várhatóan több alkalommal is a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetésére kell számítani.

Július 17-étől két hétig részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Szent István tér és Pannónia utca sarkán, valamint a Pannónia utca 34. szám előtti útszakaszon is a vezetéképítés miatt.