close
Két reaktort építene a Westinghouse Utahban
Atom - Egyéb

Két reaktort építene a Westinghouse Utahban

A Westinghouse Electric Company és a Blue Castle Holdings energia-infrastruktúra fejlesztő cég megállapodást írt alá két új AP1000 blokk fejlesztéséről Utahban – jelentette be a Westinghouse egy közleményben.

A Westinghouse szerint a kétblokkosra tervezett új telephely neve Green River, ahol jelentős uránbányászati tevékenység zajlott az 1940-es és az 1960-as évek között.

A megállapodás szerint a cégek együttműködnek minden, az építéssel összefüggő tevékenységben a biztonsági engedélyezéstől kezdve, a tervezésen és gyártáson át az üzembe helyezésig és indításig. A megállapodás kiterjed az üzemanyag, az átrakás, az üzemeltetés és a karbantartás területére is.

A Westinghouse szerint a két blokk építésével 2500 munkahelyet teremtenek. Az indítás után pedig mintegy 1000, teljes alkalmazásban lévő dolgozóra lesz szükség a 60 évre tervezett üzem során.

Jelenleg nyolc Westinghouse AP1000 típusú reaktor épül a világban. Ebből négy az USA-ban a Vogtle és V.C. Summer erőművekben, míg négy Kínában a Sanmen és Haiyang telephelyeken.

Korábban a Westinghouse megállapodást írt alá részvényesekkel három blokk építéséről az Egyesült Királyság Moorside telephelyén és egy blokkról a bolgár Kozloduj atomerőműben.

Forrás: NucNet