close
Jukosz: közgyűlési döntés a Szibnyefttyel tervezett fúzióról
Egyéb - Olaj

Jukosz: közgyűlési döntés a Szibnyefttyel tervezett fúzióról

A Jukosz Olajtársaság 2003. május 27-i, levelezés útján lebonyolított rendkívüli közgyűlése döntött a Szibnyefttyel való egyesülésről – tette közzé a társaság.

A Jukosz rendkívüli közgyűlése jóváhagyta azt a nagyszabású tranzakció-sorozatot, melyben a Jukosz 3 milliárd dollárért megvásárolja a Szibnyefty jegyzett tőkéjének egy részvény híján 20 százalékát kitevő részvénycsomagot, és saját papírjaiért cserébe megszerzi a Szibnyefty részvényeinek további, maximum 72 százalékát.

Ennek érdekében a részvényesek jóváhagyták a társaság alaptőkéjének legfeljebb 1 milliárd új részvény kibocsátásával történő emelését, és az alapszabály ehhez szükséges módosítását. A közgyűlés határozata értelmében az új részvények értékesítése zárt jegyzés keretében történik, amelynek során a vásárlók Szibnyefty részvényekkel fizetnek a papírokért.

A Jukosz alapszabályának módosítására a részvénykibocsátást követően, az új részvények tényleges számát figyelembe véve kerül sor.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.