close
Jövőre is közösen veszik az áramot az állami cégek
Áram - Egyéb

Jövőre is közösen veszik az áramot az állami cégek

Közel 7 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárást indított a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., melynek célja, hogy kiválasszák a 2015-ös év villamos energia kereskedőjét. A közbeszerzési eljárás lezárását követően a társaság és a vele együttműködő állami tulajdonú cégek a több mint 300 millió kWh villamos energiát közösen szerzik be. A beszerzésben 46 állami vállalat vesz részt

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a takarékosság és az ésszerűsítés jegyében az elmúlt években több közös beszerzést is kiírt az állami tulajdonú társaságokkal együttműködve. Az MNV Zrt. gesztorálásában indított közös beszerzéseknek köszönhetően már eddig is több százmilliót spóroltak az állami társaságok.

2014-ben a villamos energia beszerzésben 63 állami társaság vett részt és összesen csaknem 600 millió forintot takarítottak meg. Ebből a sikerből kiindulva az MNV Zrt. a 2015-ös év villamos energia kereskedőjének kiválasztására ismét nyílt közbeszerzési eljárást indít, amelyben 46 állami társaság vesz részt. A közbeszerzés során a vagyonkezelő több mint 7 millió kWh villamos energiát szerez be, csaknem 145 millió forint értékben.