close
Jelentős termelésnövekedésre készülma Sonatrach
Egyéb - Olaj

Jelentős termelésnövekedésre készülma Sonatrach

Húsz százalékkal növelné olaj- és földgáztermelését a Sonatrach. Az algériai állami olajtársaság több új mezőt is termelésbe állít a közeljövőben, miután 2015 óta évi 9 milliárd dollárt fordít kutatásra, és mezőfejlesztésre. Ugyanakkor a régi olajmezőinek termelését is felfuttatná a cég.

A cég elnökhelyettese egy interjúban azt mondta, a lehető legkisebb befektetéssel, a lehető legnagyobb termelésnövekedést szeretnék elérni. A Bloomberg beszámolójában emlékeztet, hogy Algéria Afrika legnagyobb földgáztermelője, november óta napi 1,16 millió hordó nyersolajat hoz felszínre, ami 2013 óta termelési csúcsnak számít. Novemberben Algéria volt az OPEC informális találkozójának helyszíne, ahol oroszország részvételével a később Bécsben megszületett etrmeléscsökkentésről szóló egyezséget készítették elő.

Sonatrach éves szinten 69 millió tonna olajegyenértékű terméket tervez kitermelni, többet a tavalyi 67 milliónál. A földgáztermelés 132,2 milliárd kübméter lesz, a 2015-ös 128,3 milliárd köbméterrel.