close
Jelentős északi-tengeri mezőket adna el a Shell
Egyéb - Olaj

Jelentős északi-tengeri mezőket adna el a Shell

A Royal Dutch Shell közel áll a megegyezéshez északi-tengeri érdekeltésgei egy jelentős részének értékesítése ügyében a Chrysaor-ral. A 33 milliárd dolláros üzlettel a BG megvásárlásával vállalat adósságait igyekszik csökenteni a holland-brit olajtársaság.

A Chrysaor egy kifejezetten az Északi-tengerre koncentráló, magánkézben lévő olajtársaság, amely a Shelltől most érett mezőket, és új fejlesztéseket is vásárolna, és elemzők már most úgy értékelik, hogy az új tulajdonos új életet lehelhet a világ egyik legrégebben termelt régiójába, ahol csakorlatilag az 1990-es évektől folyamatos a kutatás-termelés.

Az üzlet, ami egy alapvetően magas termelési költségű térséget érint, az iparág bizalmi indexének is tekinthető, elemzők szerint, vagy legalábbis fontos jelzésnek, egy brutális két és féléves mélyrepülést követően. Az érintett cégek egyelőre elzárkóztak, hogy kommentálják a banki forrásokból származó információkat. Részleteket várhatóan a Shell éves gyorsjelentésének február 2.-ra tervezett megjelenése után ismerhet meg a piac.