close
ISO szabványt szerzett a Nabucco
Blog - Egyéb - Gáz

ISO szabványt szerzett a Nabucco

A NABUCCO Gas Pipeline International GmbH megszerezte a legmagasabb szintű minőségirányítási szabványt.

A NABUCCO Gas Pipeline International GmbH teljesítette a 9001:2008-as ISO minőségirányítási szabvány követelményeit. A tanúsítványt olyan vállalatok kapják meg, amelyek a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak megfelelő hatékony minőségbiztosítási rendszerrel rendelkeznek. A szabvány egyben igazolja, hogy a NABUCCO Gas Pipeline International GmbH azon felépítési és szervezeti elveket követve működik, amelyek lehetővé teszik az optimális teljesítményt.

Az ISO 9001:2008 a legátfogóbb tanúsítvány, amelyhez világszerte 90 ország csatlakozott. Több mint egy millió szervezet rendelkezik a tanúsítvánnyal, amely a világ leggyakrabban használt menedzsment irányítási eszközévé teszi.

A Nabucco-projekt

A Nabucco gázvezeték a legrövidebb út, amelyen keresztül elérhetővé válnak Délkelet-Európa piacai. Kizárólag a NABUCCO nyújt közvetlen hozzáférést a balkáni piacokhoz, valamint Olaszországhoz és Görögországhoz. A Nabucco gázvezeték a Transz-anatóliai Gázvezetékkel (TANAP) együttműködve a török-bolgár határtól indulva szállítana gázt, Bulgárián, Románián és Magyarországon keresztül a Baumgartenben található közép-európai gázelosztó központba. A Nabucco gázvezeték Baumgartenen keresztül juttatna gázt 500 millió vásárló számára Európa-szerte.

A projekt szilárd jogi és szabályozási háttérrel rendelkezik, melyet ratifikált kormányközi- és projekttámogatási megállapodások támasztanak alá. A Nabucco mentességet élvez a Harmadik Energiacsomag hatálya alól. A Nabucco gázvezeték igényekre szabott koncepciót kínál és jelentős mennyiségű tárolókapacitáshoz nyújt hozzáférést nyomvonala mentén. Magyarország már megszerezte a szükséges környezetvédelmi engedélyeket, Románia és Bulgária pedig a végső jóváhagyásra vár. A Nabucco műszakilag is a legfejlettebb vezeték, egyetlen integrált műveleti és ellenőrzési rendszerrel a legmagasabb megbízhatósági és biztonsági követelmények biztosításáért.