close
Ismét az elitben a Mol
Egyéb - Olaj

Ismét az elitben a Mol

Az elmĂşlt ĂŠv utĂĄn ismĂŠt, s tovĂĄbbra is egyedĂźli vĂĄllalatkĂŠnt a keletkĂśzĂŠp-eurĂłpai rĂŠgiĂłbĂłl, a Mol-csoport bekerĂźlt a Dow Jones FenntarthatĂłsĂĄgi Indexet (Dow Jones Sustaina bility World Index) alkotĂł vĂĄllalatok kĂśzĂŠ – Ă­rja a NĂŠpszabadsĂĄg.

A felmĂŠrĂŠs sorĂĄn a vilĂĄg Dow Jones index szerinti legnagyobb 2500 vĂĄllalatĂĄt vizsgĂĄljĂĄk, majd kĂśzĂźlĂźk vĂĄlasztjĂĄk ki azt a 10 szĂĄzalĂŠkot, amelyek fenntarthatĂłsĂĄgi szempontbĂłl a legjobbnak tekinthetők. Az idei felĂźlvizsgĂĄlat sorĂĄn az olaj- ĂŠs gĂĄzipari szektor 118 vĂĄllalatĂĄt ĂŠrtĂŠkeltĂŠk, ezek kĂśzĂźl kerĂźlt be a 12-es elitbe a Mol. Az ĂŠrtĂŠkelĂŠst a vilĂĄg legjelentősebb vĂĄllalati fenntarthatĂłsĂĄgi elemzĂŠsre szakosodott cĂŠge, a svĂĄjci SAM (Sustainable AssetManagement) vĂŠgezte el – ĂĄll a kĂśzlemĂŠnyben.

A vĂĄllalat Ăşgy vĂŠli, az elismerĂŠs, hogy a fenntarthatĂłsĂĄgi eredmĂŠnyek alapjĂĄn a Mol az olaj- ĂŠs gĂĄzipari szektor legjobbjai kĂśzĂŠ kerĂźlt, annak kĂśszĂśnhető, hogy a cĂŠg stratĂŠgiai szinten foglalkozik műkĂśdĂŠse hosszĂş tĂĄvĂş gazdasĂĄgi fenntarthatĂłsĂĄgĂĄval, Ă­gy tĂśbbi kĂśzĂśtt a tisztĂĄbb Ăźzemanyagok, a transzparencia vagy a munkahelyi egĂŠszsĂŠg ĂŠs biztonsĂĄg kĂŠrdĂŠsĂŠvel.

A vĂĄllalathoz kĂśthető hĂ­r, hogy VilĂĄgi OszkĂĄr, a Mol Nyrt. igazgatĂłsĂĄgĂĄnak tagja, a Slovnaft a.s. vezĂŠrigazgatĂłja ĂŠs igazgatĂłsĂĄgĂĄnak elnĂśke hĂŠtfőn 3 darab, a Magnolia Finance Ltd. ĂĄltal kibocsĂĄtott, 100 ezer eurĂł nĂŠvĂŠrtĂŠkű, lejĂĄrat nĂŠlkĂźli, Mol-rĂŠszvĂŠnyre ĂĄtvĂĄlthatĂł ĂŠrtĂŠkpapĂ­rt vĂĄsĂĄrolt 66 szĂĄzalĂŠkos ĂĄrfolyamon – tette kĂśzzĂŠ a tĂĄrsasĂĄg a Budapesti ÉrtĂŠktőzsde honlapjĂĄn. Az OTP Bank Nyrt. kĂśzreműkĂśdĂŠsĂŠvel a tőzsdĂŠn kĂ­vĂźli piacon tĂśrtĂŠnt Ăźgyletet kĂśvetően VilĂĄgi OszkĂĄr tulajdonĂĄban 5 darab MagnoliapapĂ­r van.