close
Határidő módosítást kérhet a British Energry
Áram - Egyéb

Határidő módosítást kérhet a British Energry

Ha a hónap végéig sem sikerül eladni a British Energy 50 százalékát az amerikai Amergen Power Co.-nak, a brit cég várhatóan az üzletkötés határidejének meghosszabbítását kéri a kormánytól – írja a Bloomberg. Várhatóan az eladási határidő kitolását kéri a brit kormánytól a British Energy cég, ha a hónap végéig nem tudja eladni 50 százalékát AmerGen Power Co.-nak. Ellenkező esetben ugyanis vélhetőleg csökkentenie kellene az eladási árat, ami most becslések szerint 150 millió font (244 millió dollár).

A British Energyt, illetve piaci értékét igen érzékenyen érintette, hogy 1998 óta a villamos energia Nagy-britanniai nagykereskedelmi ára 40 százalékkal esett. A brit kormány igyekszik a céget megóvni a csődtől. A hitelezők már februárban megváltoztatták a British Energy adósságai részvénycserés rendezésének feltételeit.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.