close
Hárommilliárdot ruház be az E.ON a győri üzemterületen
Friss

Hárommilliárdot ruház be az E.ON a győri üzemterületen

Az E.ON csoport győri üzemterületén 2017-ben több mint 370 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A vállalatcsoport Győr-Moson-Sopron megyében 7536 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. A Győr-Moson-Sopron megye teljes területén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 3 milliárd forintot fordít a társaság az évben.

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.
A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Győr területén folytatódik a közvilágítási hálózat felújítása, illetve kandeláberek cseréje. A Konini utcában a szakemberek már elkészültek a felújítással, az Eötvös parkban és a Mihálkovics sétányon ez után kerül rá sor. Sopronban a teljes belvárosban sor kerül a közvilágítási hálózat felújítására, kábelek cseréje.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Ilyen fejlesztés keretében fog megvalósulni az új Győr Ipari Parki 132/22 kV-os alállomás 132kV-os betápláló kábele, mely új nyomvonalon került tervezésre és engedélyeztetésre. A beruházás várható költsége 271 millió Ft. Az idei évben tervezésre kerül Győrben, az ún. Dunapart alállomás kiváltása, valamit a Fertőszentmiklósi alállomás létesítése. Emellett további fejlesztések indulnak az épülő lakóparkok energia ellátásának érdekében is, például Sopronban az Egeredi dombi lakóparkban, Dunaszigeten és Rajkán a Green lakóparkban, valamint Mosonmagyaróvár területén.

A szolgáltató részéről az idei évben is kiemelt figyelmet kap a júliusban megrendezésre kerülő EYOF-ra való felkészülés, a rendezvény lebonyolításához szükséges többlet energiaigények kielégítése: a Birkózó csarnok, a Kossuth tömb, a Simor téri ideiglenes edzőtábor, valamint az ideiglenes konténerváros energiaigényének a biztosítása. Az ehhez szükséges beruházások költsége meghaladja a 125 millió forintot.