close
Hárommilliárd forintért vett szélerőműveket az ALTEO
Egyéb - Megújuló

Hárommilliárd forintért vett szélerőműveket az ALTEO

Mintegy hárommilliárd forintért három, összesen 5,8 megawatt teljesítményű szélerőművet vásárolt az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A társaság közleménye szerint az Ács, Jánossomorja, illetve Pápakovácsi mellett lévő széltornyokat csütörtökön vásárolta meg a Raiffeisen Energiaszolgáltató (REN) Kft.-től.

A három erőmű várhatóan 2018-ig a kötelező átvételi (kát) rendszerben értékesíti a megtermelt áramot. Ezt követően az ALTEO saját mérlegkörében helyezi majd el az egységeket. Az áramtermelésnek a szélviszonyoktól függő ingadozását a csoport energiatermelési portfóliójában megtalálható gázmotorok egyenlítik majd ki. A megvásárolt tornyok 3-4 éve működnek, így várható hátralévő élettartamuk elérheti a 20 évet is.

A tájékoztatás szerint az ALTEO az idén is folytatni kívánja az elmúlt éveket jellemző növekedést. A szélerőmű-akvizíciót a következő hónapokban újabb tranzakciók követhetik.
Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. magyar tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint az energiagazdálkodási szolgáltatások területére.

Az ALTEO 2008 márciusában kezdte működését, árbevétele 2011-ben 4,86 milliárd forint volt. Érdekeltségi körébe tartozik többek között a győri és a soproni fűtőerőmű, valamint több, megújuló energiát hasznosító kiserőmű is.