close
Győrbe is elért az Otthon Melege
Friss

Győrbe is elért az Otthon Melege

Őszre befejeződik az eddigi, legnagyobb léptékű, győri társasház korszerűsítési program. Közel 5 milliárd forintból csaknem háromezer lakás újul meg a Rába-parti városban. Az Otthon melege program 2015-ben indult, amelyet társasházak energetikai korszerűsítésére hirdetett meg kormány.  Ez egy komplex felújítás, amely a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, illetve a fűtéskorszerűsítést takarja. Ezek együttes megvalósulása pedig hozzájárul a lakások energia-megtakarításához, valamint piaci értékük emelkedéséhez.

A 60 lakás alatti társasházak felújítására szánt támogatás keretösszege 11 milliárd forint volt, ebből 2,3 milliárd Győrbe került. Az összes nyertes pályázati forrás közel 20 százalékát jelenti ez.

Borkai Zsolt polgármester szerint a lakókra jutó összeg közel felét a győri önkormányzat átvállalta. Ez 1,1 milliárdot tesz ki a mintegy 5 milliárd forintba kerülő felújítási összegből – hangsúlyozta a városvezető. A 2015-ös kiírás után tavaly kezdődtek el a munkálatok, és október végére fejeződnek be.