close
Főgáz-üzlet: Aláírt az MVM és az RWE
Egyéb - Gáz

Főgáz-üzlet: Aláírt az MVM és az RWE

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévő 49,83 százalékos Főgáz Zrt. részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékű adásvételi szerződést.

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat és a társtulajdonos Budapest Főváros Önkormányzatának egyetértését követően előreláthatólag 2014 első felében zárulhat. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték. Mint írták, a Főgáz több mint kétmillió ember biztonságos földgáz ellátását szavatolja magas színvonalon Budapesten és környékén, valamint az ország 10 megyéjében. A több mint 1000 embert foglalkoztató cégcsoport mintegy 820 ezer fogyasztót lát el az 5800 kilométernyi jó állapotú, rendszeresen karbantartott gázhálózatán keresztül.

A társaság tavaly közel 2 milliárd köbméter gázt értékesített egyetemes szolgáltatói és szabadpiaci tevékenysége keretében. A Főgáz több éves országos szabadpiaci tevékenységével a magyar földgázpiac meghatározó szereplője.

A Főgáz 50 százalék + 1 darab “A” sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab “B” sorozatú részvénye továbbra is a fővárosi önkormányzat tulajdonában marad. Az MVM közgyűlése kedden hagyta jóvá az RWE csoport 49,83 százalékos Főgáz-részvénypakettjének megvásárlását 41 milliárd forint értékben.